Podeli

O čemu se priča u selu?

U selu se priča da je stvar dogovorena. Gotovo je. Kažu da su ovi s poplavama dobro i prošli prema onom što se sprema  njihovom a i drugim selima i varošicama. Voda je odnela ali nešto je i ostalo ali ova nesreća koja preti ….posle nje nema dalje. Banat se spasio jer su brzo skontali hipoteku na hipoteci, bilo im skupo a zemlja baš nije bila neka jer ima i bolje… Pa kad su poslali te  eksperte koji su špartali Vojvodinom i jako brzo otkrili da je bačka zemlja bolja. U selu se priča da je pao dogovor da se proda seoska zemlja za 7000 evra. I ne samo to – priča se da su odabrali državne parcele i dogovorili zakup za 250 evra. I ne samo to, priča se da je u paketu i pik  i sva pikova državna zemlja …i ne samo to, nego u selu se priča se da se daje i sva zemlja Titove vojne ustanove…sve u paketu. U selu se priča da nove gazde već biraju i pogađaju još veća traktore, da svima pričaju kako ono znaju da proizvode za razliku od naših seljaka…i tako to. Priča se da se u selu baš nerviraju zbog bahatih hvalisavaca.
A u selu se još priča i to da je jedina dilema da li da se ovi, ovi  koji su osmislili ovaj poklon,  pozovu samo na međudržavni ugovor jer ceo dogovor je nezakonit i to po nekoliko zakona, ili da sprovede neka koncesija….Omiljeni bogataš ne bi bio srećan da u ovom dogovoru dobro prođu samo „oni“ a da „naši“ ostanu bez zemlje jer eto pružila se odlična prilika da se svi usreće u paketu…U selu se priča da je mogućnost koncesije vrlo verovatna   jer je i omiljeni  odabrao svojih par desetina hektara. U selu se priča da je omiljeni  najbogatiji i najbliskiji ubedio onog koji o svemu odlučuje  da to neće biti problem za selo jer tih par mangupa lako je umiriti….pa država vrlo efikasno vodi evidenciju o njihovim švalerkama i  ako dođe do situacije, ma daaa… oni neće dozvoliti da se to u selu sazna….ma neeee, neće se niko buniti….U selu se priča da je onda i logična izgadnja ovih sirotinjskih stanova na periferiji grada. Kad selu uzmeš zemlju pa šta će oni onda nego u grad u sirotinjske stanove. U selu se priča i to da će se sve završiti bez javnosti, verovatno u avgustu kad su svi na odmorima.
U  selu se priča i to da  se selo ne boji  i da za švalerke već svi ionako znaju. Ima njih nekoliko koji misle da ako im baš prodaju zemlju onda treba ponuditi pod istim uslovima i i svim drugim strancima pa nek dođu nazad Nemci…Ali za to je potrebna promena Ustava. A skoro svi u selu  misle da su zemlja i hleb i duša i život i nisu spremni  da se sele u sirotinjske stanove nego će se boriti da imaju isti tretman i jednake šanse, iste uslove kao i ovi sa kojima se sklapa kombinacija.

Ostavite komentar