Podeli

“Socijalni efekti” uredbe o gorivu

Uredba o gorivu je kopija uredbe o djubrivu  –  bez ikakvog razloga srušili su sistem u kojem je svaki poljoprivrednik imao izbor –  kupovao je  gorivo na najbližoj pumpi i/ili ono koje je najboljeg kvaliteta. Primarni cilj  bivšem I sadašnjem ministru je da nekom učine uslugu a ne toliko da poljoprivrednici imaju jeftinije gorivo.
Goran je opisao muku koju su poljoprivrednici imali (imaju) oko skladištenja stotine litara goriva…Druga muka  su krađe goriva koje se dešavaju od kako seljaci moraju da ga gomilaju.   U  okolini Subotice a koliko vidim u vestima I po celoj Vojvodini ovo je postala svakodnevna (svakonoćna) pojava…Ne znam više imanje, porodicu kojima  nisu ovog leta ukrali na stotine litara goriva. Sve što su ljudi mukom kupili da obave žetvu pšenice ili siliranje kukuruza u toku noći nestaje – krade se burad s naftom ili se gorivo  vadi  i  iz rezervoara kombajna I traktora…Reakcije policije ili nema ili je mlaka…Još mi niko nije rekao  da su uhvatili lopova. Moj utisak je da se krađa prećutno podržava  –  nema veze,  kradite on onih koji “imaju” samo nemojte da štrajkujete I nama na oči da izlazite.
Samo čekam koji  će ekspert prvi da krene s pričom o sofisticiranim efektima mera protiv suše koje nemaju samo ekonomske nego i socijalne efekte.

Ostavite komentar