Podeli

U Ministarstva su kratke noge

Zanimljiva je izjava Ministarstva kako ime je blokiran račun i neće biti subvencija do kraja godine. U stvari još je zanimljivije kako je pokrenuta kampanja sa državnim analitičarima da se objasni kako eto sve su krivi predhodnici. Čak šta više, priča se naduvava pa tako tih 1.2 milijarde koje spominje ministarstvo odjednom, u rečima ovog analitičara, postaje 3 milijarde i dug prema 150 hiljada nekomercijlanih gazdinstava, i račun je tako jako blokiran (??).

Naravno da je Ministarstvo znalo za ove dugove i kada je pravljen rebalans i naravno da Ministarstvo nema račun u nekoj banci pa da može da se on blokira, nego se subvencije isplaćuju iz Trezora, a da neki seljaci blokiraju Trezor sa svojim potraživanjima je … e pa do sada nije bilo takvih slučajeva, niti će ikada biti.

E sad, kako nas iskustvo uči da kod nas uvek treba čitati izmedju redova logično je zaključiti da se na ovaj način (krivi su drugi) saopšava da neće biti isplaćene sve subvencije kako su obećane. Ostalo je samo još nejasno da li zbog toga što Ministartvo finansija nije obezbedilo dovoljno sredstava ili zato što se Ministartvo poljoprivrede prešlo u računici pa im treba više nego su planirali.

Ubrzo je stigao i taj odgovor i to direkno od Ministarstva finansija koje saopštava da se subvencije mogu isplaćivati i da Ministartvo poljoprivrede obmanjuje javnost

Ostavite komentar