Podeli
Dobra božićna praksa: Inovativna upotreba standarda i prodajnih kanala

Dobra božićna praksa: Inovativna upotreba standarda i prodajnih kanala

Bez gužve, problema sa prevozom ili oštećenjem, na željeni dan, tačno pred praznik, mogli ste da dobijete isporuku novogodišnje jelke ili božićnog drveta kupljene preko Interneta. I to ne bilo kakve, već sertifikovane Ggap standardom. Ako ste želeli da neposredno učestvujete u odabiru drveta, da se uverite u proces proizvodnje, edukujete najmlađe članove porodice i provedete dan u prirodi,  mogli ste i da porodično posetite rasadnik  i da odaberete svoje savršeno praznično drvce, a koje bi vam kasnije bilo isporučeno.

Tanenhof Oberwailbah, rasadnik u neposrednoj okolini Minhena, ove praznične sezone je ponudio preko Interneta rasadničku proizvodnju novogodišnjih i božićnih jelki sertifikovanih GGAP standardom za ekološki orjentisanu proizvodnju, kontrolisanu poljoprivredu i održivo upravljanje resursima. To je bio logičan korak i odluka za modernu kompaniju u kojoj su svesni značaja društvene odgovornosti, važnosti zaštite životne sredine i gde prate zahteve potrošača za održivim proizvodima. Ovaj rasadnik, koji postoji već tri decenije, dobrovoljno se odlučio na uvođenje standarda , time i viših kriterijuma i strožijih pravila u proizvodnji. Sa druge strane, to stvara veću transparentnost i poverenje potrošača koji imaju garanciju održive proizvodnje.

Trideset hektara na kojima je organizovana proizvodnja četinara i drugog drveća, ovogodišnju proizvodnju je ponudio bez povećanja cene. “Sigurnost da kupujete novogodišnje drvo koje je odgovorno uzgojeno ne košta ništa”.

www.bayerntanne.de

Ostavite komentar